De 5 beste werkplekken op Bali, Canggu
09 augustus 2020 
4 min. leestijd

De 5 beste werkplekken op Bali, Canggu

Deze gastblog is geschreven door onze eigen Evi Achten. Naast dat zij het online programma van Meetings in the Sun heeft ontworpen waarin je leert hoe je online kunt ondernemen, heeft ze zelf ook van het remote leven geproefd. Ze schrijft erover in haar blog.


Bali is de thuisbasis voor een heleboel digitale nomaden. Waarom? Het verblijf is goedkoop, de voorzieningen goed en de cultuur en het eten is er geweldig. Zodoende verplaatsen ondernemers en freelancers steeds vaker hun bedrijf naar een tafeltje onder de palmbomen. Je kunt Bali dus gerust het tropische paradijs voor digital nomads noemen. Vooral Canggu (een kustplaats op Bali) is een populaire plek voor locatie-onafhankelijke ondernemers. Hoewel je in de meeste koffiebarretjes goede koffie krijgt en er overal een goede sfeer hangt, zitten er nog een paar droomplekken tussen! Ben jij van plan om naar Bali te vertrekken? Dit zijn de fijnste werkplekken!

Sidenote: de foto’s in deze blog zijn niet van de plekken zelf omdat de resolutie te laag is. Wil je weten hoe mooi het eruitziet? Klik dan op de linkjes naar de Instagrampagina’s!

1. Instawaardig: Cafe Vida

Wil je genieten van lokaal gebrande koffie en genezende elixers (die er prachtig uitzien), dan is Café Vida de werkplek voor jou! Als je in de achtertuin van Café Vida gaat zitten, dan bevind je je tussen de traditionele Balinese architectuur, omringt door een goud/rood gekleurde tempel. Dus, open je laptop en houd je Iphone bij de hand om je mooie plekje met  de hashtag #officefortheday vast te leggen. Ook niet onbelangrijk, bij Cafe Vida worden enkel organische producten geserveerd, zeg die Bali belly dus maar vaarwel. Trust us, dit maakt Vida tot je absolute favoriete plek in Canggu!

2. Het bekende Dojo

Elke digital nomad in Canggu heeft er ooit van gehoord of is er ooit geweest: Dojo. In deze co-working ruimte heb je beschikking over de gouden driehoek der workspots; 1) lekkere koffie, 2) gratis (je blijft een Nederlander) en goede WiFi en 3) voldoende stopcontacten. Er hangt een inspirerende en relaxte sfeer, die je doet herinneren aan het feit waarom je als digital nomad door het leven gaat. Dojo is 24/7 open (ja je leest het goed); anytime is a good time to be productive.

3. Palmbomen bij ZIN Café

Een andere workfriendly werkplek in Canggu is ZIN Café. Het lijkt alsof je je in een houten boomhut begeeft. Werp je een blik naar buiten dan zie je allerlei prachtige palmbomen, net alsof je je in een Balinese jungle begeeft. In deze co-working space komen verschillende digital nomads samen to eat, meet, work and repeat.

4. Heerlijke koffie bij Ruko Café

Deze lijst zou niet compleet zijn zonder Ruko café. Het internet is er enorm snel en daardoor is de tijd voor mij voorbij gevlogen. Ook handig wanneer je een belangrijke call hebt of bestanden wilt uploaden: Ruko has your back. Handig wanneer je een belangrijke call hebt of bestanden en foto’s wilt uploaden. Je begeeft je in een omgeving die er stedelijke en tegelijkertijd industrieel uitziet. Nice to know, op het menu staat een mix van lokale, Westerse en Japanse gerechten. En ja, de koffie is top!

 

5. Heerlijke croissants bij Livingstone

Last but definitely not least, Livingstone. Of je er bent om je email bij te werken, te Skypen met het thuisfront of te netwerken met andere reizigers. Het kan er allemaal! Je hebt de mogelijkheid om in de airco binnen te werken of buiten tussen de meest prachtige planten, terwijl de geur van vers afgebakken croissants je tegemoet komt. Buiten heb je zicht op een prachtige tuin, waardoor je je waant in de natuur.

 

Bonus tip

District Canggu (@districtcanggu). Dit is absoluut een hidden gem. Terwijl je de nodige cafeïne fix naar achter slokt, kijk je weg op de rijstvelden. De Wifi is er top (vijfentwintig mbps, say what?) en er worden verschillende evenementen voor ondernemers georganiseerd. Heb je een lange dag voor de boeg? Niet getreurd! Bij District Canggu kun je vanaf 18:00 uur genieten van de prachtige zonsondergang (thank us later). Side note: wil je in de co-working space werken bij District Canggu? Je hebt dan een membership nodig; die is vanaf €6,70 per dag. Heb je zelf een goede toevoeging? Deel het in de comments!

 

 

Anderen lazen ook:

Het thuiswerken helemaal beu? Boek een dagje hotel!

5 financiële tips voor locatie-onafhankelijke ondernemers

Op workation naar Marrakech? Ontmoet jouw businesscoach: David

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.  

arrow_drop_up arrow_drop_down