arrow_drop_up arrow_drop_down
De 4 beste werkplekken in Marrakech
30 januari 2020 

De 4 beste werkplekken in Marrakech

Marrakech! Een drukke hectische stad met een enorm creatieve vibe. Al jaren kom ik er graag, niet alleen omdat ik daar reizen organiseer, maar ook omdat je er fijn kunt werken. In dit artikel deel ik mijn vier favorieten werkplekken in Marrakech, zodat jij straks snel de weg kunt vinden. Als je weet waar je werkplekken in Marrakech moet zoeken dan is het echt een heerlijke stad om te werken en om inspiratie op te doen.

Voor mijn werk is het belangrijk dat ik gebruik kan maken van een goede wifiverbinding, en dat ik een fijne werkplek kan vinden als de wifi in mijn hotel me even in de steek laat. De meeste hotels en cafés in deze stad hebben wel wifi, maar dat wil nog niet zeggen dat het signaal altijd sterk genoeg is om fijn te kunnen werken. Mocht je echt veel werk te verrichten hebben en dus op zoek zijn naar een rustige plek met een goed betrouwbare internetverbinding, dan is THE SPOT een goede tip!

Tip 1. The Spot

Rue Yougoslavie, Marrakesh 40025

Eén van mijn ontdekkingen in Marrakech is The Spot. Deze workspot is gelegen in het nieuwe gedeelte van Marrakech en richt zich op creatievelingen die op zoek zijn naar een fijne plek om te werken. Iedereen is hier welkom en voor 70 dirham (dat is omgerekend ongeveer 6,-) maak je hier de gehele dag gebruik van een werkplek inclusief thee, koffie, water en een snelle internetverbinding. De keren dat ik er ben geweest was het heel erg rustig en kon ik hier ongestoord werken.

The Spot

Tip 2. L’adresse

Avenue Mohammed V, 40000 Marrakech

Ook L’Adresse is gelegen in de nieuwe stad en dit is een van de weinige plekken waar ze glasvezelkabel hebben. Hierdoor is het internet in dit restaurant erg snel! Een prima werkplek als je lekker buiten op het terras wilt werken. Het vriendelijke personeel helpt je er graag. Kom wel in de ochtend, want deze nieuwe hippe plek trekt in de middag veel mensen die komen lunchen. Tenzij je toe bent aan een lekker hapje natuurlijk. 

L’Adresse

Tip 3. Co-work area Emerging Business Factory

Wil je voor langere tijd aan de slag in Marrakech en ben je op zoek naar een Co-working space? Voor 1000 dirham per maand (omgerekend nog geen 100,-) kun je hier een werkplek krijgen. In 2015 opende deze Co-work area haar deuren en sinds die tijd heeft deze plek een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het ondernemersklimaat in Marrakech. Emerging Business Factory is gelegen in het industriële gebied Sidi Ghanem en beschikt over diverse werkruimtes, een vergaderzaal, een concept store en momenteel wordt er hard gewerkt aan het terras en een saladebar die in september 2018 opent. Ben je op zoek naar een ruimte waar je een presentatie kunt geven? Ook dat is hier mogelijk.

Emerging Business Factory

Tip 4. Leuke lunchplekken in de oude en nieuwe stad van Marrakech

Als laatste deel ik een aantal leuke plekken met redelijk tot goede wifi waar je heerlijk kunt zitten en waar je altijd even je laptop open kunt klappen om te werken.

Het nieuwe gedeelte van Marrakech

De meeste toffe plekken liggen in het oude gedeelte. In het nieuwe deel zit er eentje waar je heel fijn kan werken:
Le Werner

Le Werner

In het oude gedeelte van Marrakech

  • Le jardin, prachtige tuin waar je omgeven door heel veel groen heerlijk kunt lunchen en avondeten.
  • Cafe Nomad, fijne plek om even uit te rusten op het dakterras na een dagje in de souk
  • Max & Jan conceptstore en lunchplek in de oude medina, hier wil ik alles kopen! Lunchen en werken kan boven op het dakterras.
  • Cafe Kif Kif, fijne plek voor een heerlijke lunch.
  • Terrasse des Epices, Top gelegen! Middenin de oude Souk. Lekker eten en ook de mogelijkheid om te werken. Zoek een rustig hoekje en geniet van deze heerlijke rustige plek middenin de hectische souk.

Besef dat werken in Marrakech soms uitdagend kan zijn. Een nieuwe cultuur met andere tradities vragen om een flexibele instelling en een open houding. Als je je hier aan over weet te geven en je werken in Marrakech kunt zien als een verrijking, dan zul je beloond worden met een super creatieve vibe, nieuwe ideeën en inspirerende mensen. En heb je zin om even de stad uit te gaan en de omgeving van Marrakech te verkennen? In mijn volgende artikel deel ik drie hidden gems met je!

Over de schrijver
Met een ongezonde dosis enthousiasme en een grote liefde voor de wereld vreet ze uitdagingen als ontbijt. Vrijheid is haar grootste drijfveer. In 2015 verliet ze Nederland om vanuit een Toyota Landcruiser haar eerste bedrijf op te zetten. Ze ging 100 keer op haar bek, maar stond 200 keer op. Deze instelling bracht haar een remote bureau gespecialiseerd in branding en online content. Haar brein werkt 24/7 aan dingen die anderen (nog) niet zien. Het was 7 jaar geleden dat ze een idee kreeg voor een platform wat inmiddels is gevormd tot wat Meetings in the Sun nu is. Haar missie: ultieme vrijheid mogelijk maken voor anderen, zoals ze die voor zichzelf heeft gecreëerd.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.