Colombia? Ga dan naar Cartagena, de onbetwiste koningin van de Caribische kust.

Van plek naar plek hoppen is leuk, maar wanneer je dat combineert met werken, kan het heen en weer reizen vermoeiend zijn. Als Digital Nomad is het dan fijn om jezelf wat langer op een plek te settelen. Hierdoor krijg je minder het gevoel alsof je constant onderweg bent, plus je leert je omgeving en nieuwe mensen beter kennen. Tijdens mijn twee maanden in Colombia heb ik vanuit drie verschillende steden gewerkt, waarvan de stad Cartagena, gelegen in het Noorden van het land, veruit mijn favoriet was. De stad is de moeite waard om te bezoeken en ik vertel je graag waarom…

Cartagena de Indias

Deze stad is namelijk de onbetwiste koningin van de Caribische kust. Het is verdeeld tussen de nieuwe skyline en de oude binnenstad (die tevens op de werelderfgoedlijst van Unesco staat). In het oude deel loop je door een sprookjesachtig doolhof van geplaveide steegjes, balkons bedekt met bougainville en massieve kerken die hun schaduw werpen over de gekleurde huisjes. Dit gedeelte is overduidelijk de toeristische trekpleister. Het contrast met de nieuwe stad is voelbaar. Want vanuit de oude binnenstad kan je de skyline van Cartagena zien: – hoogbouw, vele grote bedrijfsnamen en heel veel business.

De afgelopen jaren is Cartagena gegroeid tot ‘the place to be for business’. De stad is nog in ontwikkeling en groeit heel snel. Overal poppen nieuwe kantoren en bedrijven op en dus ook co-working en co-living locaties. Een van de bekendste co-working & co-living organisatie hier is Selina. Zij hebben deze ‘business-trend’ gezien en hier direct op ingespeeld. Maart 2018 is hun locatie, net buiten de oude binnenstad, geopend.

Rust voor al je ideeën

Medellín en Bogotá zijn alle twee hele grote steden die bruisen van de energie. Wat heerlijk is en voor veel creativiteit kan zorgen. Al is het soms fijn om iets meer rust om je heen te hebben zonder meteen ‘off the grid’ te gaan.

Cartagena is zeker een toeristische bestemming maar alles is kleinschaliger. Het toerisme trekt naar de oude binnenstad en een klein gedeelte naar het strand. Hier heb je dus geen chaos om je heen maar juist de rust om al je ideeën even goed uit te denken. TIP: Doe zeker de free-historie tour in de binnenstad, deze is zeker de moeite waard!

De zee, hier mag je zwemmen!

Cartagena ligt direct aan de zee. Vanuit het oude centrum is het ongeveer 10 minuten lopen of je neemt de bus die de hele kade afrijdt. Hier kan je zwemmen in de zee wat zeldzaam is aan de Caribische kust! De stromingen zijn hier namelijk een stuk minder sterk en de golven minder gevaarlijk. Het is heerlijk om na een drukke ochtend werken even te chillen op het strand en perfect om een ritme te creëren als Digital Nomad.

Westerse invloeden, even geen bonen met rijst

De stad heeft een lange historie en is de bakermat van de ontdekking van Colombia. De Spanjaarden waren hier als eerste en dit is terug te zien in de gehele architectuur in de binnenstad. Dit trekt meer Europeanen aan en dus meer westerse invloeden zoals cuisines en koffie. Ik vond het heerlijk om even geen rijst, kip en bonen te eten maar keuze te hebben uit verschillende wereldgerechten. De Italiaan is er op iedere hoek te vinden, maar er zijn ook goede vlees en vegetarische restaurants.

De groeiende business kant

De business kant in Cartagena groeit als kool! Grote bedrijven zijn gesetteld op de skyline van Cartagena en er wordt meer en meer bijgebouwd. De vraag naar freelancers en werk gebaseerd op projectbasis is enorm. Een logische opvolging is de groei van co-workings, met als grote partij co-working & co-living Selina. Als je op internet zoekt op co-working places in Cartagena dan komen er meerdere locaties naar voren. De site www.placestowork.net is overzichtelijk wil je een eerste indruk van de co-working places en internet plekken.

Mijn voorkeur ging uit naar de co-working & co-living place Selina. Deze organisatie heeft het meteen groot aangepakt in Cartagena en hun co-working is super chill, letterlijk en figuurlijk. Ze hebben een relax ruimte en een bar waar je op een wat minder formele manier over zaken kan praten. Plus het grote voordeel is dat er een co-living aan vast zit. Dat maakt deze plek extra aantrekkelijk want er zijn nog maar weinig goede co-living plekken in Cartagena te vinden.

Cartagena iets voor jou?

Dat is afhankelijk van wat soort energie je nodig hebt voor het project waar je als Digital Nomad mee bezig bent. Heb je creativiteit vibes nodig dan is Medellin een bruisende, innovatieve stad. Ben je opzoek naar goede netwerken dan moet je naar het hart van Colombia gaan, Bogotá. Maar als je in een wat rustigere omgeving zoekt waar je een goed ritme kan opbouwen, dan is Cartagena de perfecte plek!

 

Wil jij één van de plekken bezoek van co-working Selina in Cartagena? Als je via Meetings in the Sun boekt krijg je 10% korting!

Ga jij naar Colombia en wil je meer tips? Lees dan ook de blog over Bogotá en Medellín.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*