Bogotá! Bezoek deze 3 leukste wijken om te wonen en werken

Zuid-Amerika heeft enige tijd geleden al mijn hart gestolen. De cultuur en de mensen zijn prachtig en de landen inspirerend. Nieuwe plekken ontdekken doe ik hier dan ook graag en daarom ben ik nu in Colombia om voor jou de beste woon- en werkplekken op te speuren. Ben jij een Digital Nomad en heb je zin in cocktails, felgekleurde kleren en wil je je heupen losgooien op de Spaanse muziek? De komende weken deel ik drie blogs met jou om je te voorzien van de beste tips in de steden Medellin, Cartagena en Bogotá. Te beginnen de grootste stad van deze drie…

Bogotá, het kloppend hart van Colombia 

Bogotá, de hoofdstad van Colombia, is gelegen tussen de bergtoppen, op een hoogte van 2600m. Het is een multiculturele stad, met maar liefst 8 miljoen inwoners.

Wil je in deze toffe stad gaan wonen en werken? Hier eerst wat insiders tips: 

In Bogota is verkeer een groot probleem, de stad staat tijdens de spitsuren helemaal vast. Een aanrader is dan ook om een co-working ruimte te zoeken die dichtbij je accommodatie is, of die gemakkelijk te bereiken is met TransMilenio (bustransport in Bogota).


In Bogota heb je veel verschillende co-working ruimtes, maar niet iedere ruimte heeft een westerse standaard. Daarnaast zit er ook veel verschil in de ruimtes en mogelijkheden. Wil je een vergaderzaal of plek afhuren, bekijk dan goed de verschillende mogelijkheden, want niet iedere co-working heeft die luxe.

Check ook altijd van tevoren de internetsnelheid en betrouwbaarheid. Sommige plaatsen bieden de mogelijkheid om per dag, week of maand te huren en sommige bieden alleen maandpassen. Als je weet dat je de ruimte voor een langere tijd nodig hebt, kijk dan of je over een lagere prijs kunt onderhandelen (onderhandelen is normaal in Colombia!).

 

En dan nu: De 3 leukste wijken

1. La Candelaria, in het Historisch centrum van Bogotá

Co-living: Deze wijk is een favoriete verblijfplek onder de Digital Nomads en toeristen. La Candelaria is authentiek en heeft een heel mooi historisch centrum. Hier vind je vele musea, taalinstituten, universiteiten èn de kabelbaan die je naar het uitzichtpunt Monserrate brengt.

Een zekere trekpleister voor de toeristen, zijn de vele marktjes, feestjes, evenementen, winkeltjes, restaurants en barretjes, waardoor er altijd wel wat te doen is in La Candelaria. Dat gezegd te hebben, is het wel een wijk voor korte co-living periode. Je moet er rekening mee houden dat de gebouwen oud zijn. Je kunt dus zonder stroom of warm water komen te zitten. Plus als je langer verblijft dan een week, is het toeristengehalte (en dus drukte) erg hoog

Want qua amusement is La Candelaria top! Er is voor ieder wat wils.

Selina, een grote co-working en co-living hostel, heeft een vestiging in La Candelaria geopend. Dit bedrijf ziet in dat er in deze mooie buurt een gemis is aan een fijne rustige ruimte voor Digital Nomads. Want qua amusement is La Candelaria top! Er is voor ieder wat wils.

Co-working: Deze wijk is super voor de wat informelere meetings en het werken in knusse authentieke barretjes. Op iedere hoek zit wel een leuk koffiebarretje, dus keuze zat! Tijdens mijn verblijf heb ik verschillende co-working ruimtes getest, met daartussen een paar uitschieters.

Houd je van Starbucks, dan vind ik de Colombiaanse versie vele malen beter! Door heel Colombia vind je de franchiseketen “Juan Valdez Cafe”, het concept is te vergelijken met Starbucks, dus goede koffie, prima wifi en heerlijke taart!

Wil je een wat informelere setting, dan is het barretje Una Travel Bar ideaal. Het is iets huiselijker en heeft een wat meer relaxere setting. Dit is dan ook een prima locatie om informeel zaken te bespreken. Ben je echt koffieverslaafd dan is Arte Y Pasion café veruit de beste optie!

Selina zorgt voor de perfecte combinatie van work & fun. Heb je een formele meeting of moet je hard werken? Dan ga je in de co-working ruimte zitten. Hier beschik je over een kantoor met alle luxe die je nodig hebt om hard door te kunnen werken.

Daarnaast hebben ze dus ook de informele ruimte en een gezellig aangeklede bar, waar je heerlijk kunt eten en een drankje kunt doen aan de bar. Daarbij is de wifi erg snel. Dat is zeldzaam in La Candelaria. De Selina hostels schieten als paddenstoelen uit de grond, waaronder de tweede vestiging in Bogotá.

Leuk om te weten: La Candelaria heeft een geweldige kunstscene; overal is street-art en graffiti te vinden, van bekende en onbekende artiesten. Er zijn veel toffe spots en culturele evenementen; zoals theatervoorstellingen, er draaien verschillende (buiten)films, er worden kunstworkshops gehouden en je kunt er genoeg restaurants en bars vinden.

Wat dat betreft, is het dus uitermate geschikt voor toeristen en Digital Nomads die voor een korter periode in Bogota willen werken!

2. Populair onder expats: La Macarena

La Macarena is een kleine Boheemse wijk gelegen tussen de weelderige groene heuvels van Bogotá. Ooit een van de meest gevaarlijkere wijken in de stad, maar tegenwoordig omgetoverd tot een geweldige wijk voor creatievelingen.

Co-living: Deze wijk is populair onder expats. De buurt voelt fijn aan en er is genoeg te doen en te zien als je door de straten loopt. In deze buurt geldt ook dat het niet overal even veilig is om ‘s nachts over straat te wandelen. Hoe verder je de wijk (heuvel) oploopt, hoe minder veilig het aanvoelt.

Macarena ligt dicht bij het historische centrum en enkele van de universiteiten in dit gebied. In deze buurt zijn er weinig co-living ruimtes, daarentegen zijn er veel Airbnb’s en gemeubileerde appartementen. Ik vond La Macarena een zeer inspirerende wijk, maar na het opdoen van deze inspiratie, zou ik me liever verplaatsen naar een plek waar de setting iets formeler is. Ik zou dan ook een Airbnb adviseren, om op deze manier de buurt te verkennen, de creativiteit te ervaren, de veiligheid te beoordelen en te kijken of je aan het eind van iedere dag bergopwaarts naar huis wilt gaan.

De informele omgevingen trekken de meest interessante mensen van over de hele wereld aan.

Co-working: De reputatie van de buurt en de hippie-stijl van de wijk is waarschijnlijk het meest zichtbaar in de bars, cafés en restaurants. Je vindt Italiaanse, Spaanse, Aziatische, Colombiaanse cafés en zelfs biologische cafés. De informele omgevingen trekken de meest interessante mensen van over de hele wereld aan. Het is een ideale plek om te brainstormen/out of the box te denken en te sparren. Echt formele co-working ruimtes zijn er niet. De wijk ligt dicht bij de TransMilenio (busstation), waardoor je je snel en makkelijk kan verplaatsen naar andere wijken voor de wat formele co-working ruimtes.

Ik vind La Macareana een zeer inspirerende omgeving om te verblijven. Zeker een goede plek om je creativiteit te boosten!

3. De duurste wijk: Zona T

Co-living: Zona T is het sjiekste en duurste deel van de stad. Het is een mooie groene wijk met grote winkelcentra; Andino, Atlantis en Retiro, bioscopen, trendy bars en restaurants. Zolang je waakzaam bent, kun je gewoon in het donker rondlopen (ca. tot 23:00 uur). De gebouwen in deze wijk zijn over het algemeen vrij oud, maar ze bevinden zich in goede staat en de meesten hebben bewakers bij de ingang staan. Veel van de buitenlandse ambassades bevinden zich in dit gebied, dus je zult ook veel van de betere expats en diplomaten zien, die hier wonen.

Co-working: Zona T is de plek waar vele co-working ruimtes gevestigd zijn. Er is een ruim aanbod en bij velen kun je een gratis dagpas ontvangen om de co-working ruimte te ervaren, voordat je een week- of maandpas koopt. Een groot voordeel is, dat aanliggend aan Zona T, de wijk Rosa en Chapinero liggen. Deze wijken bevatten beiden vele co-working ruimtes. Via www.co-worker.com is het zeer gemakkelijk om het aanbod aan verschillende co-working ruimtes  te bekijken in Bogotá.

Goed om te weten: Het openbaar vervoer is zeer makkelijk in deze wijk, maar alles ligt op loopafstand. Vanaf Carrera 7 kan je een bus nemen naar het historische centrum en vanaf Carrera 20 kan je de Transmilenio nemen. In deze wijk is alles te voet af te leggen, restaurants, bars, co-working ruimtes en ander vertier liggen in dit gebied.

Mocht je meer willen weten over andere werkplekken in Bogotá of op zoek zijn naar een fijne spot, kijk dan eens op getcroissant.com –  Deze site geeft je een overview van alle co-working places in deze hoofdstad.

Wil jij één van de plekken bezoek van co-working Selina in Cartagena? Als je via Meetings in the Sun boekt krijg je 10% korting!

Benieuwd naar andere fijne steden in Colombia om te wonen en werken? In de volgende blog neem ik je mee naar de stad Medellin!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*