Als visual storyteller op roadtrip door Zuid-Amerika – een terugblik op 3 weken door Chili, Bolivia en Peru

Ik wandelde alleen op  een kleine markt tussen de locals in Bolivia, hielp vreemde mensen met de werking van hun mobiel aan de kant van de weg in Noord-Chili en vond in Peru op een onverwacht moment mijzelf terug. Dat ik na tien maanden buitenland toe was aan thuis werd mij duidelijk in de mooie stad Arequipa. Drie muzikanten settelden zich naast mij op een bankje op het grote plein. Ik had een moeilijke dag. De trip was bijna ten einde. Moe en voldaan zat ik te staren naar het peruaanse volk wat zich aan mij voorbijtrok. De jongen met lange zwarte haren zette in op zijn gitaar en zijn vriend begon ritmisch op zijn djembe te slaan. Het Zuid-Amerikaanse Engels verspreidde zich rauw over de straat, een klassieker. La Bamba was een van de lievelingsliedjes van mijn vader en plotseling dacht ik terug aan mijn kindertijd.  

Ik maakte veel mee, leerde van mijn medemens en begon zes jaar geleden al aan mijn reizigers bestaan. Het had mijn leven veranderd, niks was meer hetzelfde en na drie weken thuis kriebelde het altijd weer..

 

After weeks on the road, listening to a language you don’t understand, using a currency whose value you don’t comprehend, walking down streets you’ve never walked down before, you discover that your old I,” along with everything you ever learned, is absolutely no use at all in the face of those new challenges, and you begin to realize that buried deep in your unconscious mind there is someone much more interesting and adventurous and more open to the world and to new experiences. – Paulo Coelho

Salar de Uyuni ~ Bolivia

Voor het eerst kreeg ik rust bij de gedachte aan thuis. Ik besloot dat het mooi was geweest en nam mij voor het dit keer vol te houden, kriebel of niet. Een volgende reis zou zich vanzelf ontvouwen en ik had voorlopig genoeg om aan terug te denken.

Ruta 5 ~ Chili

Anticipation. In love and travel, getting there is half the fun. The lustful impatience, the passionate daydreams, the nerve-wracking waiting… lovers and travelers are all alike when they find themselves on the brink of a new adventure.” – Vivian Swift

Deze trip verandert je leven

Deze droom was heftig ruig en bizar, de camper was zichtbaar drie weken met ons op avontuur geweest door het losse zand op de banden en mijn muzieklijst begon zich te herhalen. Wat was het gaaf om urenlang te rijden dwars door bergen en vulkanen. Wat was het gaaf om zo elke dag te voelen dat je leeft. De maan aan de hemel, een vriendin dichtbij en een glas wijn in de avond midden in de open natuur; Zuid-Amerika is een bijzondere prent op mijn gevulde hart. Chili maakt me meer nieuwsgierig en ik zou meer van dit enorme land willen zien. Natuurlijk staat Patagonia erg hoog op mijn wensenlijst. Je kunt via Holiday Rent ook trips maken naar dit bijzonder mooie stuk van Zuid-Amerika. 

Bolivia draagt magie, wat een wereld en in Peru ben ik ook nog lang niet klaar. Vanuit mijn warme huis denk ik terug aan een veelzijdige reis. Nog een keer neem ik je mee dwars door deze landen en hoop ik je te inspireren om deze droomreis zelf te maken, ik beloof je; deze trip verandert je leven. 

Salar de Uyuni ~ Bolivia

Lunch in Arequipa ~ Peru
La Paz ~ Bolivia
Salar de Uyuni – Bolivia

Dankwoord

“Be content with what you have; rejoice in the way things are. When you realize there is nothing lacking, the whole world belongs to you.” – Lao Tzu

Mijn dank is groot aan Marnienke, Meetings in The Sun, Alex en de enorm goede service en alle hulp vooraf en onderweg door Holiday Rent! Chili ik kom terug bij je, tot ziens!

Leef je droom!!

Geysers del Tatio – San Pedro de Atacama, Chili
Lonely roads Ruta 5 ~ Chili
Incahuasi ~ Uyuni, Bolivia
Bolivia
Santa Catalina ~ Arequipa, Peru
Machu Pichu ~ Peru

 

In liefde,

Hannah Sophia 

 

Alle informatie over mijn ongelooflijke reis met Holiday Rent vind je hier

Alle informatie over how to met een camper reizen vind je hier!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*