Werkplekken in Valencia: mijn favoriete koffiebarretjes
30 juni 2020 
5 min. leestijd

Werkplekken in Valencia: mijn favoriete koffiebarretjes

In een stilte klooster in Thailand besloot Agnès het roer om te gooien: ze nam ontslag bij haar fulltime kantoorbaan en werd een digital nomad. Ze werkt nu als freelance tekstschrijver en doet social media-management. Daarnaast heeft ze een eigen blog, waar ze haar ervaringen als digital nomad deelt.


Als digital nomad combineer je werken en reizen. Dat kun je geheel locatie-onafhankelijk doen, door van plek naar plek te reizen. Of één verblijfplaats hebben, maar vaak op reis gaan. In die laatste categorie val ik: ik pak geregeld m’n koffertje in, om een maand in een andere stad te wonen en werken. Vorig jaar was dat onder andere twee keer Valencia en momenteel zit ik er weer. Aangezien ik inmiddels de fijne plekjes van deze stad wel weet, deel ik ze graag met je!

Wil jij starten met remote werken? Download hier ons e-book boordevol tips!

Waar ik vorig jaar een heleboel fijne koffietentjes ontdekte om te werken, zijn ze daar tegenwoordig iets minder van gediend. Groot gelijk ook natuurlijk, maar wel jammer voor ons. Toch zijn er zeker nog een aantal plekken waar je je laptop open mag klappen. Ik heb mijn favorieten voor jou op een rijtje gezet!

Bluebell Coffee Co.

Dit plekje bevindt zich in Ruzafa. In het weekend staat de wifi uit, maar doordeweeks mag je er gewoon werken. Wel vragen ze om je laptop dicht te klappen als het er druk is. Er zijn voldoende stopcontacten aanwezig, de sfeer is er relaxed en de menukaart heerlijk. De keuken gebruikt alleen producten die in het seizoen zijn, dus dat betekent dat ze extra lekker zijn. Achterin is trouwens ook een heel schattig binnentuintje.

Café Artysana

Café Artysana ligt om de hoek van Bluebell Coffee Co. Het ziet er van de buitenkant klein uit, maar als je langs de keuken loopt zie je dat er achterin een lange tafel staat (perfect voor jou met je laptop) én nog een deur naar een binnentuin. Hier moet je vooral heen als je jezelf tijdens het werken lekker wilt verwennen. De kaart is geheel vegetarisch en ze bieden een hele uitgebreide brunch voor tien euro aan. Er zijn verder voldoende stopcontacten en de wifi werkt top.

Federal Café

Een groot café in het centrum. Het is ruim opgezet, met veel ramen en dus veel daglicht. Zo voel je je niet helemaal afgesloten van het zonnetje. Federal Café heeft één grote tafel waar laptop-werkers mogen zitten. Er kunnen een stuk of tien mensen aan de tafel zitten, maar het zijn gewilde plekken. Geen plek? Dan is het verplicht chillen tot er een plekje vrijkomt. Ik vind dit een fijne plek omdat er veel gebeurt. Mensen zitten te overleggen, anderen werken keihard. Om je heen lopen mensen in en uit voor een hapje en een drankje. Dit is dus niet een plek om super gefocust te werken, maar wel als je je tijdens het werken onder de mensen wilt bevinden.

La Mas Bonita

Wil je lekker in het zonnetje werken? Je bent immers niet voor niks in Valencia! La Mas Bonita ligt aan het strand, en je kunt er in de voortuin, binnen, of in de achtertuin zitten. Meer dan genoeg plek, dus! Zowel binnen als in de achtertuin werkt de wifi en zitten stopcontacten. Bestel tijdens het werken wat lekkers van de kaart en geniet van het zonnetje!

 

Ruzafa Cowork

Dit jaar heb ik vooral hier gewerkt, wat super dichtbij m’n verblijf zit. Als je binnenkomt zie je meteen links een aantal chille stoelen en een bank, daarachter de keuken, en daarachter nog twee ruimtes. In de eerste zitten een aantal vaste werkplekken, en de ruimte daarachter is een stuk groter en zit vol flexplekken. Er zitten helaas geen ramen in deze coworking, dat vind ik wel jammer. Wel is de inrichting leuk, met bakstenen muren en veel planten. Ook staan er twee koffiemachines in de keuken: een Dolce Gusto en een Nespresso machine. Van die laatste word ik persoonlijk erg gelukkig. Verder kun je er je spullen in de koelkast leggen en eten maken. Een avondje doorwerken? Ook dat kan, want je kunt er 24/7 terecht. Je huurt hier een flex-plek voor twintig per dag, tachtig euro per maand of twee euro vijftig per uur als je maar even aan de slag wilt.

Wayco

Vorig jaar zat ik hier vaak, inmiddels hebben zij twee locaties. Eén in Ruzafa, en een in het historische centrum, dichtbij het Turia park. Ik zat zelf in de vestiging in het centrum, en vond daar een hele chille sfeer hangen. Er zijn diverse flexplekken, vergaderruimtes, een binnentuin, en eraan vast zit een koffietentje voor de benodigde koffie-fix en werk snacks. Een flex-plek voor een dag kost bij Wayco achttien euro, een week 72 euro euro, en er zijn diverse maand prijzen afhankelijk van hoeveel uur je wilt. Liever eerst een dagje uitproberen? Via de website kun je een proefdag reserveren.

International Coworking Valencia

Wil je meer dan alleen werken?  Zij hebben naast werkplekken een lounge op het dakterras, biedt Spaanse les aan, yoga op het dakterras, en er worden vaak activiteiten georganiseerd. Een flex-plek voor een dag kost tien euro, een week dertig euro en een maand negentig euro.

Gezellige meetups

Wil je in Valencia graag gelijkgestemden ontmoeten? Ga er dan gewoon lekker op uit. Zowel in coworking spaces als in de genoemde koffietentjes heb ik mensen leren kennen, die met ongeveer dezelfde dingen bezig zijn. Daarnaast kun je lid worden van de Facebook-groep Valencia Coffees & Co-working​, waar wekelijks co-work dagen, borrels en andere meet-ups worden georganiseerd.

Benieuwd naar het leven als digital nomad in Valencia? Bekijk dan m’n week vlog: https://youtu.be/SItDSYXXtOE

 

Anderen lazen ook:

Het thuiswerken helemaal beu? Boek een dagje hotel!

7 stappen richting remote werken

Op workation naar Marrakech? Ontmoet jouw businesscoach: David

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.  

arrow_drop_up arrow_drop_down