arrow_drop_up arrow_drop_down
25 maart 2019 
in Tips

3 online projectmanagement tools voor jou getest

Laurie is contentmanager bij Meetings in the Sun. Ze beheert de website en alle blogs die hierop staan. Haar podcast Bekant, werd een paar jaar geleden geboren en is genomineerd geweest voor de Eindhoven Cultuurprijs. Zodoende is ze het schrijven ingerold en nu gaat ze door het leven als freelance tekstschrijver en levensgenieter.


Hoewel je ooit post-it briefjes bent gaan plakken op de muur, blijven die na een tijd niet meer plakken. Het overzicht dat je ermee wilde creëren is weg. Je mooie to-do boekje is weer vol. Ondertussen ben je ook nog constant andere mensen aan het bellen om te kijken hoe het met het project staat. Hoewel old-school alles opschrijven, op muren plakken en mensen bellen een nostalgisch element heeft (en dus leuk), is het niet meer overzichtelijk. Tijd voor een andere (en wat modernere) tool. Drie keer raden wie voor jou een paar moderne tools getest heeft. Wij presenteren u Trello, Slack en Asana. Drie online projectmanagement tools, die het leven weer overzichtelijk maken.

Wil jij zes concrete tips over remote werken? Klik hier voor onze gratis downloadable!

Projectprogramma #1: Trello

Houd je van groen dan is this your man. Wanneer je je aanmeldt bij Trello word je stapsgewijs meegenomen naar het aanmaken van je eerste project. Vervolgens kom je op een groen scherm. Dit is de plek waar je het totale overzicht hebt van jouw project. Je kan tabbladen aanmaken met als namen bijvoorbeeld; to-do, afgerond en in behandeling. Deze kolommen naast elkaar zorgen voor een totaaloverzicht van je project. Je kan mensen toevoegen, opmerkingen plaatsen, een deadline instellen, hokjes om af te vinken en ga zo maar door. Trello is een gratis tool waar je veel mee kan. De lay-out is eenvoudig, lekker groen en niet heel spannend, maar daardoor wel overzichtelijk. Pluspunt: de taal zet hij automatisch in het Nederlands.

Werk locatie onafhankelijk

Projectprogramma #2: Slack

Deze tool zit iets anders in elkaar. Waar Trello echt een projectmanagement tool is, is Slack meer een communicatiemiddel. Wat je doet is een project aanmaken. Vervolgens ontstaat er een chat screen waarin je met je teamleden kan praten. Heel handig dus als je aan een project werkt met meerdere mensen en er constant gecommuniceerd moet worden. Door de onduidelijke lay-out moesten we in het begin wel even goed kijken hoe het werkte. Met lukraak klikken kom je een eind en vind je je weg vanzelf. Het programma is Engelstalig wat een nadeel kan zijn voor sommigen, maar werk je met mensen waar de voertaal Engels is, dan werkt het prima. Wij bij Meetings zijn ondertussen overgestapt naar Slack, omdat we als team veel overleggen.

 

Projectprogramma #3: Asana

Waar Trello en Slack gebruiksvriendelijk zijn, stoot Asana ons in het begin een beetje tegen de borst. Meteen je creditcard gegevens invullen zodat je na je proefperiode automatisch een afschrijving krijgt. Dit zorgt ervoor dat we uiteindelijk aan een abonnement vastzitten dat we niet willen. Opletten dus met op tijd opzeggen! Je betaalt dan tien dollar voor een premium account en twintig voor een business account. Zo ver zijn wij niet gekomen en houden het bij de gratis proefversie. Asana ziet er mooi uit. De vormgeving is aangenaam en overzichtelijk, je kan met verschillende kleuren onderwerpen en projecten highlighten. De projecten die je aanmaakt kan je uitbreiden met een chatbox, uitnodigen van mensen en een kalender. Bij Asana heb je een duidelijk overzicht van je projecten en deadlines, die niet vergelijkbaar is als bij Trello of Slack. Asana is hierin king.

Conclusie

Heb je een groot bedrijf en veel mensen die aan verschillende projecten werken? Dan is Asana zeker het projectprogramma voor jou. Het is overzichtelijk, heeft ontzettend veel functies en je hebt er een handige kalender in. Het is dan ook wel begrijpelijk dat je voor Asana moet betalen. Tien dollar vinden we dan meevallen. Slack is vooral voor communicatie. Trello is onze persoonlijke favoriet. Hij ziet er misschien niet zo spannend uit. Maar je hebt wel (gratis) wat je wil: een overzichtelijke online tool, waarin je kan samenwerken en afspraken maken.

Wij zijn heel benieuwd naar jullie reacties op deze projectprogramma’s!

Andere lazen ook:

Fietsen door Kopenhagen

Het thuiswerken helemaal beu boek een dagje hotel

Op workation naar Marrakech ontmoet jouw businesscoach David

Over de schrijver
Interviewer, podcaster, schrijver en contentmanager voor Meetings in.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.