Klaar met thuiswerken? 4 alternatieven voor als de muren op je af komen
03 november 2020 
3 min. leestijd

Klaar met thuiswerken? 4 alternatieven voor als de muren op je af komen

2020 is een jaar vol verassingen en of je het nou leuk vind of niet, opnieuw zijn we verplicht om zo veel mogelijk thuis te werken. Sommigen zijn niet anders gewend, maar voor de meeste mensen is dit enorm wennen. Er worden dan ook een hoop uitdagingen ervaren die zorgen voor de nodige frustraties. In een ander artikel ging ik al eerder in op wat de drie grootste uitdagingen zijn en hoe jij die kunt minimaliseren. In dit artikel bekijken we de situatie van een andere kant! Want wie zegt dat je door het verplichte thuiswerken gekluisterd moet zitten aan jouw eettafel die inmiddels ook dient als vergader- en kantoorruimte? Het glas kan half leeg voelen of half vol zijn! Er mag veel niet, maar er mag genoeg wel. Hierbij een aantal alternatieven to spice up your verplichte thuiswerk-leven.

 

 • Werk vanuit een hotel
  Al bij de vorige lockdown is ons reislustige team op zoek gegaan naar alternatieven die voorkomen dat de muren op hen af komen. Onze copywriter Femke stuitte al gauw op een prachtig initiatief; via Voordethuiswerkers.nl kun je voor een dag een hotelkamer boeken om te werken. Er doen verschillende hotels mee en je kunt zelfs aangeven of je een hotel wilt waarin ook een gym, zwembad of sauna aanwezig is.

  Femke testte al eerder uit hoe het haar beviel om te werken vanuit een hotel. Check haar ervaring en onze favoriete hotels om te werken hier.
 • Doe een huizenruil
  Wanneer je de hele dag thuiswerkt beginnen de grenzen tussen werk en privé steeds meer te vervagen. Voor sommigen wordt ontspannen een stuk moeilijker, omdat ze hun werkmodus niet meer kunnen afschakelen. Anderen zijn juist onproductief, omdat ze gewend zijn dat hun huis de ultieme chill-zone is om juist af te schakelen na een drukke dag. Verder blijkt uit onderzoek dat het ritje naar en van werk wordt ervaren als een belangrijk, ontspannend moment wat je staat van zijn klaar maakt voor de werkdag die komen gaat. Ook dat moment valt met het verplichte thuiswerken wegvalt.Hoe zijn al deze thuiswerk-problemen te tackelen met een simpele oplossing? Ruil je huis met een nabij wonende vriend of collega!Vertrek vroeg in de morgen “gewoon” richting jouw werkplek. Geniet van jouw ritje in de auto met een lekker muziekje op of wordt wakker met de frisse lucht op de fiets.  Je werkt niet thuis, maar zult alle voordelen van het thuiswerken ervaren: lekker rustig, knusse omgeving, jouw lievelingslunch en eigen muziek naar keuze op standje 11. En dat zonder de nadelen van thuiswerken. Je hoeft niet meer afgeleid te raken van de vaatwasser die klaar is. Jouw huis kan weer jouw ultieme chill-zone worden en de sleuteloverdracht aan het begin en einde van de dag is het nieuwe koffiemomentje wat je miste.
 • Ga naar buiten!
  Heb je een 1-op-1 call met iemand of moet je iets uitdenken? Dat hoef je niet binnen van achter je computer te doen. Het werkt heel fijn om te  staan of te bewegen om zo creativiteit en focus te bevorderen. Wandelen zorgt er bovendien voor dat je informatie sneller verwerkt.  Grote kans dus dat je meetings beter gaan dan wanneer je een blokje omgaat.
 • Boek een tiny house in de natuur
  Als je klaar bent met je dagelijkse sleur, dag in dag uit vast in je eigen huis, dan is het tijd om te ontsnappen naar een fijne plek. Nederland zit vol met prachtige locaties midden in de natuur en het team van Meetings in the Sun werkt regelmatig op de mooiste locaties. Check bijvoorbeeld deze Tiny Houses waar je perfect kunt werken en wandelen in de natuur. Als je hier geen goede werk- privé balans voor elkaar krijgt dan weten wij het ook niet meer.

 

Vrijheid is een keuze. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw gevoel van geluk, vrijheid en balans. Zit je niet lekker in je vel? Bedenk je wat je nodig hebt om je wel goed te voelen. Leg de verantwoordelijkheid niet bij iemand anders of schuif de schuld niet naar Corona, de regels of je werkgever. Niemand anders dan jij kan jouw dagen verbeteren. Wil je hier meer over leren en zelf mee aan de slag? Check onze Helweek from Home. We gaan samen kijken naar hoe jouw ideale dag eruit ziet. Je leert kijken naar je eigen gewoontes, maar je focus en productiviteit. Het is een week vol verbinding en energie, maar ook een week vol inzichten en lessen. We gaan je laten ervaren hoe je remote werken kunt inzetten als tool richting  een vrijer leven waarin je meer balans en meer (werk)geluk zult ervaren.

Al meer dan 240 mensen deden mee, waarvan 94% direct besloot om nog eens een Helweek from Home met ons mee te doen. Jij kunt ook mee doen!  Meer informatie vind je hier.

 

Over de schrijver
Met een ongezonde dosis enthousiasme en een grote liefde voor de wereld vreet ze uitdagingen als ontbijt. Vrijheid is haar grootste drijfveer. In 2015 verliet ze Nederland om vanuit een Toyota Landcruiser haar eerste bedrijf op te zetten. Ze ging 100 keer op haar bek, maar stond 200 keer op. Deze instelling bracht haar een remote bureau gespecialiseerd in branding en online content. Haar brein werkt 24/7 aan dingen die anderen (nog) niet zien. Het was 7 jaar geleden dat ze een idee kreeg voor een platform wat inmiddels is gevormd tot wat Meetings in the Sun nu is. Haar missie: ultieme vrijheid mogelijk maken voor anderen, zoals ze die voor zichzelf heeft gecreëerd.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.  

arrow_drop_up arrow_drop_down