11 Redenen waarom werken in een community je een betere ervaring geeft als Digital Nomad

Ben je jezelf aan het voorbereiden om Digital Nomad te worden? Net begonnen met de lifestyle of ben je een ware Digital Nomad veteraan? Lid worden van een community kan om verschillende redenen interessant zijn. Wij geloven dat het leven in een gemeenschap een betere ‘remote’ ervaring biedt dan dat je ervoor kiest om alleen te gaan reizen. Arthur geeft je deze  11 redenen:

1. Haal meer uit een stad

Een stad in je eentje verkennen is zeker fantastisch en aan te bevelen. Ik wil dat op geen enkele manier ontmoedigen. Maar het vinden van alle verborgen juwelen in slechts één maand terwijl je ook overdag werkt, is zeker een uitdaging, zo niet onmogelijk qua tijd. Lokale stadsexperts die de stad vanuit hun broekzak kennen, kunnen al hun kennis en tips & tricks met je delen. Hierdoor haal je het maximale uit een stad en mis je niets.

2. Ga sneller aan de slag

Alle kleine dingen uitzoeken, zoals: waar is de supermarkt, waar kan ik mijn simkaart krijgen, wat is een leuke koffieplek om te werken, kost tijd. Gemeenschappen hebben vaak stadsdeskundigen die je informatie kunnen verstrekken zodat je meteen aan de slag kunt en je geen tijd verliest aan regelzaken.

3. Beste van twee werelden

Aan de ene kant kun je ervoor kiezen om alleen te werken of de stad in te gaan. Maar je hebt ook de keuze om dit met een groep te doen. Wil je even alleen zijn? Dan kan dat prima. En zodra je weer behoefte hebt aan de groep, dan join je ze toch weer gewoon?

4. Instant community

Door lid te worden van een community, heb je meteen geweldige mensen om je heen. Je hoeft dus geen vreemden op Facebook te berichten, Meetups bij te wonen of afgeleid te worden door de sociale druk op werkplekken. Je kunt al die tijd besteden aan geweldige ervaringen die je deelt met de andere leden. Daardoor creëer je ook nog eens betere vriendschappen.

5. Leer meer van anderen

Een Digital Nomad worden is één, maar het blijven is iets anders. Mensen om je heen creëren die verschillende achtergronden en perspectieven hebben, maar toch hetzelfde doel, kunnen je helpen met jouw Digital Nomad doel te realiseren. In een gemeenschap delen mensen hun vaardigheden, kennis en perspectieven met elkaar zodat je geïnspireerd raakt en van elkaar leert.

6. Beste voorwaarden om vriendschappen te sluiten

Ooit afgevraagd waarom middelbare schoolvrienden vaak de vrienden van je leven worden? Het komt omdat je dicht bij elkaar bent op het gebied van locatie, elkaar ontmoet in spontane/niet geplande situaties en je  door goede en slechtere tijden gaat. Deze voorwaarden zijn direct toepasbaar binnen communities. Bovendien begin je allemaal op hetzelfde moment in een vreemde stad. Iedereen is even gemotiveerd en gedreven om er iets van te maken. Het resultaat zijn goede vriendschappen die blijven.

7. Betere netwerkmogelijkheden

Ooit te veel tijd doorgebracht met mensen die zakelijk niet interessant voor je waren? Dat is wat er gebeurt als je mensen willekeurig ontmoet. Je kunt soms een toevalstreffer hebben, maar dat is vaker een gelukje.  Curated communities bieden daadwerkelijk betere netwerkmogelijkheden omdat de andere communityleden worden gescreend op netwerk- en samenwerkingsmogelijkheden.

8. Goedkoper en toegankelijker

Door met een groep samen te zijn, worden bepaalde accommodaties, vrijwilligersmogelijkheden en toeristische activiteiten goedkoper omdat je de prijs kunt delen.

9. Probleemloos in problematische situaties

Ooit problemen gehad met je tanden in Bangkok of voedselvergiftiging in Bolivia? Ja, dat kan shitty zijn! In die omstandigheden kun je profiteren van de andere communityleden die je helpen, of van een stadsexpert die je toegang geeft tot zijn/haar lokale netwerk.

10. Veiliger

Ooit angstig rondgekeken terwijl je ‘s nachts naar je accommodatie liep? Sommige steden zijn helaas minder veilig dan andere. Maar je wil ze bezoeken, toch? Door lid te worden van een gemeenschap, profiteer je van een veiligere ervaring omdat je informatie krijgt over waar wel en waar niet naar toe te gaan. Daarnaast is het verblijf in een community veiliger omdat je met een groep over straat loopt i.p.v. alleen.

11. Hogere productiviteit

Communities die worden ondersteund door een stadsexpert, geven je goed werkende plekken om te kunnen werken met betrouwbare wifi. Op deze manier behoud je dezelfde productiviteit als thuis. Ook kunnen jij en de andere leden van de gemeenschap elkaar aanmoedigen om gemotiveerd en gedisciplineerd te blijven, in plaats beren op de weg te blijven zien.

 

Wil je nog meer lezen van Artur? Lees dan ook zijn blog: Nooit meer alleen, met Digital Nomad communities. 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*